Vänsterpartiets dag i Almedalen låt oss hoppas deras sista..

Idag är det vänsterpartiets dag i Almedalen, låt oss hoppas det är den sista att de åker ut ur riksdagen och får sitta på avbytarbänk. Lars Ohly har idag lanserat sitt nya namn på partiet, välfärdspartiet. Vad begreppet innebär är inte klart det kanske kommer besked ikvällens tal. Ett grundtips är att om alla betalar mera skatt och så använder vi det till 200000 nya offentliga jobb, då blir det välfärd. För mig innebär det att vi alla kommer alla kommer att dela på mindre resurser, dvs lägre välfärd. Det är gammal klassisk vänsterpolitik, sprida på dåliga resurser istället för att skapa nya större resurser….

Ohly har en spännande argumentation som journalisterna låter honom komma undan med, jag vet inte varför, det är väl varmt där i Visby.. på en fråga i morse varför han låter sina barn gå i privatskola, trots att han är emot det, Ohlys svar var att han ville inte att de egna barnen skulle lida av att han var partiledare för Vänstern, de var tvungna att få välja skola som andra barn.  Att Ohly vill om han får chansen ta ifrån alla barn, det han inte vill missunna sina egna, dvs friheten att få välja skola, tyder på att det finns en hel del ideologi att jobba med för Ohly. Eller är det just hans ideologi, en moral för mig och en annan för andra….

Att dessutom enligt dagens DN medel av de från skattemedel finasierade partibidragen till vänsterpartiet hamnar i fickorna på diktatorer, är ännu en fråga jag skulle ställa på Ohly om om jag var journalist. Att ta från många gånger fattiga svenskars skattepengar och ge till den betydligt rikare Hugo Chávez….

Vi får höra vad han mera kan hitta på kvällens tal den gode Ohly…..

Press: DN; SvD

Bloggar: Tokmoderaten; Niels Groenewegen

En reaktion på ”Vänsterpartiets dag i Almedalen låt oss hoppas deras sista..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s