Nu lyfter skolresultaten i Örebros grundskolor

Nu ser vi äntligen ett trendbrott i skolresultaten i Örebros grundskolor SVT. Efter att flera år sett att andelen elever som slutar grundskolan med uppnådda mål i alla ämnen minskat, har nu äntligen trenden vänt. I år har 73,8 % av eleverna uppnått målen i alla ämnen. Det är hoppas jag början till en ny trend där resultaten varje år ska öka.

Örebro håller på att arbeta sig upp från den jumboplats vi haft av kunskapsresultaten i våra grundskolor.

Ändå bättre var årets meritvärde från grundskolan, här var medel 201,7, vilket är det högsta värdet på hela 2000-talet. Det är härligt att våra grundskolor nu visar på bättre uppnådda kunskapsmål. Vi har satsat myckat resurser på lärarlyftet i våra grundskolor. Lärare är de viktigaste personerna för bra skola, de måste ha rätt kompetens. Örebro Kommun är en av de kommuner i Sverige som satsat mest på lärarlyftet.

Vidare har vi ett projekt ” ökad måluppfyllelse” som vi tror mycket på och som innebär att man arbetar på ett lite annat sätt för att nå goda skolresultat. Vi hoppas nu att våra satsningar ska ge resultat inte bara i år, utan även framåt så att detta bara är början på en ny uppåtgående trend i våra grundskolor.

För gymnasieskolans del innebär detta att färre elever kommer att behöva börja på individuella programmet. från 293 elever förra året kommer nu bara 239 elever att behöva börja sitt gymnasie på individuella programmet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s