Skattesänkningar säkrar vård och skola

Ett framgångsland ska ha en god välfärd för sina innevånare. En god välfärd innebär att alla barn går i bra skolor och får goda kunskaper att ha med sig ut i livet. Ett framgångsland innebär att alla innevånare omfattas av hälso och sjukvård, en hälso och sjukvård som är rättvis och som är tillgänglig. Ett framgångsland har en god omsorg då vi är sköra eller då vi är gamla. Är hindret i Sverige för att nå detta ett för lågt skattetryck. Det påstår Mona Sahlin och Tomas Östros i dagens DN.

Nej, jag tror inte det. Det går att förbättra både skola, vård och omsorg utan att höja våra skatter. Jag menar att det tom är viktigt att inte höja skatterna mera för att förbättra vård, skola och omsorg. Vi måste ha ett rimligt skattetryck, det kan inte vara så att vad som brukar benämnas som världens modernaste land, inte ska behöva ha mer än halva sin ekonomi i det offentliga. En framgångsland har en befolkning som behåller en stor del av sin lön efter skatt men också en befolkning som arbetar i hög utsträckning, det ger vård, skola och omsorg.

Mera resurser till vård, skola och omsorg genom att beskatta undersköterskor och lärare hårdare är inte modellen. Att skapa bra förutsättningar för anställda genom att ge möjlighet till heltidsarbete för dem som önskar det är en viktig reform. En reform som handlar mera om hur man organiserar vården än om nytillskott av pengar.

Det är härligt att socialdemokraterna efter en lång törnrosasömn äntligen börjar inse att människors valfrihet är viktigt. Att man äntligen inser att för att skapa bra effektiva organisationer är A och O för att på ett bra sätt förvalta våra gemensammma skattepengar. Att tillsätta en Innovations och produktionsdelegation är dock ett typiskt socialistiskt förslag. Om man tror att de stora innovationerna skapas där är det ledsamt, det får mig att tänka på gammal sovjetisk femårsplan…

Bloggar: Thomas Böhlmark; Norah4yous´Weblog; Hubbardianen; Viktor Tullgren

3 reaktioner på ”Skattesänkningar säkrar vård och skola

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s