De rödgröna och kompromisser…

Valet i höst närmar sig och därmed kommer flera frågor att ställas på sin kant. Vad vill egentligen de rödgröna med sin utrikespolitik. I dagens DN går man igenom vad den utrikespolitiska rödgröna gruppen lagt för förslag till de rödgröna ledarna.

Ett förslag som verkar innebära att V och MP för retirera i sin utrikespolitik, de rödgröna skulle i huvudsak föra en EU-vänlig linje om de kom till makten. V och MP skulle acceptera att EU samarbetet fungerar överstatligt i flyktingfrågan. DN uppger också att V och MP skulle finna sig i utökade samarbetsambitioner i utrikes och säkerhetspolitiskfrågor.

Dessa stora eftergifter för Vänsterpartiet kommer säkert att kosta för Socialdemokraterna, vad Vänstern kräver i gengäld har vi inte sett ännu. Tunga ministerposter i en eventuell regering är ett tänkbart senario. Miljöpartiet får också ge vika för EU´s roll globalt, det är inte deras politik i EU-frågan som blir gällande, tunga ministerposter här också är troligt.

Det är viktigt att väljarna som i grunden röstar på Socialdemokrater ser vad alternativet nu blir, ett rödgrönt regeringsalternativ utan en laguppställning med Socialdemokrater. Vänsterpartiet och Miljöpartiet verkar kompromissa så hårt att de kommer att kräva tunga poster tillbaka. Är det finansminister och utrikesministerpostertna man siktar på.

Press; Aftonbladet

Bloggar: Jinge; Kent Persson; Peter Andersson; Thomas Böhlmark; Tokmoderaten; Niels Groenewegen

3 reaktioner på ”De rödgröna och kompromisser…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s