Offentlig debatt idag-Våghustorget Örebro kl 12.00

Idag är det debatt på Våghustorget kl 12.00 mellan de två olika alternativen till posten som ordförande för Kommunstyrelsen. Kent Persson Moderaterna, förträder Koalitionen och Lena Bastaad företräder Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. En debatt om jobben som blir spännande och säkert ideologisk.

I dagens NA på debattsidan kan man läsa om de olika synsätten bakom blocken olika jobbpolitik. Lena Baastad vill att alla från första arbetslöshetsdagen ska erbjudas vägledning, jobb eller traineéplats. Hon vill att  nya företag ska erbjudas en etableringshantering i kommen inom 1 mån. Vidare är satsningar på klimatomställningar på 120 miljoner i kommunens lokaler en jobbsatsning man vill göra. Men den satsningen precis som satsning på offentliga jobb hon vill göra förutsätter en rödgrön regering.

Kent Persson skriver om bättre förutsättningar för näringslivet som den enskilt viktigaste faktorn för att skapa jobb. Kent tar upp besöksnäringen som en viktig faktor för att skapa mera jobb. Örebro som besöksstad och besöksregion. Örebro som handelssstad med den trevliga stadsmiljön men också omgivande trevliga trakter. Örebro som logistikstad, med det centrala läget i landet och lättillgänglig flygplats. Samt samarbete mellan politiken och det lokala näringslivet. Örebro ska bli en av Sveriges företagsvänligaste kommuner är Kents vision.

Det ser ut att bli en ideologisk debatt även om mycket handlar om praktisk politik. Arbetslinjen står precis som vanligt mot bidragslinjen, men den här gången kommer de rödas bidrag från en eventuell rödgrön regering. Det känns trygg att satsa på ett starkt näringsliv och otryggt att satsa på eventuella bidrag från staten.

2 reaktioner på ”Offentlig debatt idag-Våghustorget Örebro kl 12.00

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s