Vinnare i höstens val – Alliansen

Veckans bloggdebatt Hos Kent Persson passar mycket väl in i vad media diskuterar mer än vanligt denna vecka, vem vinner höstens val. Min övertygelse är att Alliansen vinner. Dels för att vi har en statsminister med mycket starkt folkligt stöd. DN redovisar idag resultatet av sin Synovate undersökning som gjorts med intervjuer av 1064 personer.

Fem viktiga frågor har ställts och här vinner Fredrik Reinfeldt på alla frågorna. Han har starkt stöd i alla frågor som är viktiga för landets styrning.

En annan viktig orsak till att Alliansen vinner i höst är vår finansminister Anders Borg.I en turbulent värld i samband med den kraftiga lågkonjukturen har han skött vår finans på ett tryggt och beslutsamt sätt. Det är också anledningen till att vi nu slipper sitta i samma sits som många andra europeiska länder med svåra ekonomiska problem som, England, Portugal och Spanien.

Jag tror också att Alliansen vinner för att man lagt ned mycket möda på att modernisera sin politik. Dels de olika partierna men också att man har ett modern samarbete mellan partierna. Ett samarbete som bygger på respekt och att alla i Alliansen vinner på samarbetet och får ut delar av sin speciella politik.

Sen tror jag på Maud Olofssons ”anti kärnkraft profil”, Om man ska nå framgång i miljöfrågorna så måste man arbeta långsiktigt och inte komma med en kraftig bromspolitik. Det går att bygga ett förnyelsebart samhälle, men det går inte från det ena året till det andra. Det enda molnet på min ljusblå himmel skulle vara att Mona Sahlin säga vad man vill är en överlevare, men denna gång ser det mörkt ut…

Bloggar: Maria Haglund; Johan Pettersson; Moderata Perspektiv; Peter Ranki: anybodys place´; peace, love and capitalism

2 reaktioner på ”Vinnare i höstens val – Alliansen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s