Motarbeta ungdomsarbetslösheten…..

Ungdomsarbetslösheten är ett viktigt problemområde för politiken att arbeta vidare med. Precis som SvD skriver idag så är det inte käbbel om siffror som behövs utan verkstad. Våra skolor måste bli bättre på att alla elever klarar sin grundskola men också att man fullföljer sin gymnasieutbildning.

Gymnasieutbildning är nästan den grundnivå på utbildning alla behöver i vårt samhälle. Vidare är den lägre arbetsgivareavgiften som nu finns då man anställer ungdomar bra. Den gör att många ungdomar får möjlighet till sitt första jobb och därmed möjlighet att komma in på arbetsmarknaden. Vi vill behålla den lägre arbetsgivareavgiften för ungdomar.

Man ser i många affärer många nyanställda unga, det är bra. Det är ofta så att har man bara fått sitt första jobb så brukar det vara lättare att få det andra, referenser är viktiga. Lärlingsplatser tror jag också kommer att vara en viktig pusselbit för ungdomsjobben.

Det finns också behov av att matcha alla universitets och högskoleutbildade ungdomar mot arbetsmarknaden. Vi måste bli bättre att matcha kompetens mot arbetsmarknad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s