Arbetsmiljö – Mobbning

En mängd tunga fackföreningsledare tar idag på DN´s debattsida upp arbetsmiljöfrågan som en huvudfråga för att människor ska komma tillbaka till sina arbeten. Arbetsmiljö är viktigt, många människor beskriver just att att man trivs på jobbet och med sina arbetskamrater/kollegor som en av de viktigaste frågorna för att trivas jobbet och göra ett bra jobb. jag skulle utifrån temat vuxenmobbning som DN tagit upp de senaste veckorna vilja lyfta just mobbningfrågan, hur stor del av utslagningen från den svenska arbetsmarknaden beror på just mobbning.

Vi behöver göra arbetsmiljöplaner där mobbningfrågan mycket tydligare finns med, det duger inte som fackföreningarna hävdar att bara förstärka företagshälsovården även om den är viktig.

 Facken borde tillsammans med arbetsgivarorganisationerna arbeta mot vuxenmobbning. Det är tyvärr en fråga som allt för sällan varit uppe på agendan och som inte heller facken pratar om. Skulle vi lyckas få bort vuxenmobbningen skulle vi ha många vuxna tillbaka på arbetsmarknaden.

Bloggar; Rosie Rothstein; upprördhet och uppgivenhet; HAX; Mina Moderata Karameller

En reaktion på ”Arbetsmiljö – Mobbning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s