Sociala medier – Demokrati på riktigt…

Sociala medier har kommit stort inför detta valet och jag tror de har kommit för att stanna. Den nya tekniken ger medborgare och politik möjlighet att kommunicera på ett helt nytt sätt. Forna tiders brevkorrespondans är helt utslaget i snabbhet. Politiker får möjlighet att inte bara i tidningarnas debattsidor, utan också via bloggen uttrycka sina åsikter och få kommentarer tillbaka. Mer än varannan politiker är aktiv i de sociala medierna. Bloggarnas antal växer och de är politiska, mindre politiska och opolitiska. Det finns en blogg för varje smak nästan.

Förutom bloggarna är facebook och tvitter kanske de forum där politiken finns mest. Men så är också politik nästan allt i vårt samhälle. Det kan vara behovet av idrottsanläggningar, kommunikation eller hur våra gamla på bästa sätt ska få det de behöver. Jag tycker det är en bra och spännande utveckling vi befinner oss i, det kommer tror jag att leda till en fördjupad demokrati och människor som ser sin möjlighet att påverka som större än tidigare generationer.

Jag tror också det är därför som många 90-talister röstade på Piratpartiet i EU-valet, de sociala medierna är en stor del av samhället idag och reglerna där är viktiga. Så demokratin och friheten kommer troligen att frodas, då vi får dagens stora ungdomsgeneration i maktpositioner. En bra utveckling tycker jag.

Kent Persson som är en av landets mesta politiska bloggare debatterar ämnet i Rakt på sak i eftermiddag, lyssna gärna på honom. En annan stark bloggare som idag bloggar om ämnet är Thomas Böhmark, läs hans blogg.

En reaktion på ”Sociala medier – Demokrati på riktigt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s