Moderatkvinnorna on Tour

Igår var det studentavslutning och ett fantastiskt väder i Örebro. Samtidigt fick vi besök av moderatkvinnorna  som var på turnering i Sverige. Moderatkvinnornas styrelse besöker olika orter i Sverige och det ingår i deras strävan att träffa så många kvinnor som möjligt som arbetar i brancher som är kvinnodominerade. Vi träffade kvinnor som drev intraprenad på Klosterbacken, ett härligt studiebesök som gav oss en massa energi.

Här fanns bra arbetsmiljö med gott medinflytande för kvinnor (det var nästan bara kvinnor som arbetade där).  Man hade en stor styrelse med representanter från alla personalgrupper som bestämde över det mesta i verksamheten. Det gjorde att alla kände sig delaktiga och att man lyckats bra med kvalitén i arbetet. Där skulle jag kunna bo då jag blir gammal, man kunde vara ute mycket och det fanns både sångkvällar och grillkvällar.

Därefter besökte vi hygiensjuksköterskorna på USÖ. Här fick vi också en massa värdefulla kunskaper med oss. Att arbeta med hygienfrågorna är viktigt, det kan få enorma konsekvenser om vi inte prioriterar dessa frågor tillräckligt. Vi glömmer ibland bort att det är vanliga bra hygienrutioner som är grunden för att hålla alla infektionssjukdommar på mattan. Vi måste prioritera bra arbetskläder för alla som arbetar i vård moch omsorg. Arbetskläder som tvättas ofta och som är hygieniska.

Ett annat stort hot vi har mot vår folkhälsa är de multiresistenta infektionerna (infektioner som inte antibiotika biter på) som finns på många platser i välden. Detta problem kan äventyra hela vår sjukvård och vår hälsa. Bra hygienrutiner och försiktighet med antibiotika måste bli en självklarhet i hela världen för att vi ska slippa få infektioner som inte går att behandla.

Kvällen avslutades med mingel med kvinnliga företagare. Här fanns många idéer för hur man ska kunna få flera kvinnor att bli företagare. Att öppna flera branscher för företagande ger flera kvinnliga företagare.  Lagen om utmaningsrätt för föertagare i hemtjänsten har gett en massa kvinnliga företagare. Att flera servicetjänster blir möjliga att utmana är en viktigt. Att det är kul att vara sin egen var något som flera poängterade. Att vara sin egen innebär att man styr sitt arbete och att man kan arbeta på ett bra sätt med kvalitén i sitt arbete.

Vi behöver få flera kvinnliga företagare i Örebro Län, kvinnor har idag bar;a drygt en fjärdedel av företagen. Moderatkvinnorna on Tour, gav många nya idéer och en mycket trevlig dag med många engagerade kvinnor i Örebro.

Bloggar: Moderatnytt; Elisabeth Björnsdotter-Rahm; Lena Asplund; Moderatkvinnorna; Maria Haglund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s