UNIFEM- diskussionskväll

Har kommit hem efter diskussionskväll med en massa kvinnor i UNIFEM i Örebro. UNIFEM är en FN-organisation som ska verka för kvinnors rättigheter. Arbetsgrupper presenterade ikväll sina förslag till politiken på hur man kan arbeta för att stärka kvinnors rättigheter. En massa bra förslag kom upp. Hur man kan arbeta med ljussättning för att göra utemiljön tryggare var ett bra förslag, det skulle kunna både verka för säkerheten men också för att göra våra grönområden vackrare.

Kan man stärka kvinnors möjligheter att starta eget med att bevilja microlån? Ett bra förslag som gruppen trodde skulle kunna ge startgas till många kvinnor som vill starta eget i litet format.

Mäns våld mot kvinnor kom upp o ett stort problemområde, kvinnorna ville (som jag bloggat om tidigare) införa en o-vision på våld i nära relationer. Här var alla eniga om att problemet måste uppmärksammas mera. Vi behöver också arbeta med våra attityder till varandra redan tidigt i förskola och skola. Bara genom att tidigt lära sig respekt för varandra kan vi komma till rätta med problemet. Men tills dess finns mycket att göra för alla kvinnor som blir misshandlade, vilket gruppen tog upp.

Att stärka föräldrar till missbrukande barn var ett annat ämne som togs upp. Även här finns mycket att göra även om mycket görs. Framför allt behöver vi bli bättre på att samordna mellan alla olika instanser.

Sammanfattningsvis var det en mycket intressant och givande kväll. UNIFEM har många medlemmar och kvinnorna kommer från olika kultur, olika länder och olika politiska partier. Jag är säker på att UNIFEM i Örebro kommer att bli pådrivare i många viktiga frågor för kvinnor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s