Vårdvalet får bra betyg

Konkurrensverket nedkom igår med den första utvärderingen av vårdvalsreformen, en glädjande rapport. Den har inneburit att 181 nya vårdenheter i landet till kommit vilket är en ökning med 19 %. Glädjande är också att både öppettider och bemötande förbättrats, områden som många tidigare varit missnöjda med. Det kommer att bli en spännande läsning framåt att följa vårdbarometern för dessa områden som vid senaste mätning vänt uppåt. Att problem inom vården som många trott vara omöjligt att komma tillrätta med nu äntligen förbättrats är glädjande.

Att alla medborgare ännu inte är informerade om att vårdvalet finns är dock trist. Enligt  Vårdföretagarnas nyligen gjorda undersökning är alla medborgare inte medvetna om att vårrdvalet finns. Hela 30 % av befolkningen vet inte om reformen och i mellersta norrland var den siffran så stor som 81 %.

För innevånarna i Örebro Läns är vårdvalsreformen kallad hälsoval. Den ger möjlighet för stora vårdföretagare men eftersom den som etablerar sig måste uppfylla många olika krav, är det tyvärr inte en reform för små vårdföretagare som skulle kunna  berika utbudet ännu mera.

Press:Svd; Vårdföretagarna; Vårdföretagarna artikel 2

Blogg: Högbergs tankar

En reaktion på ”Vårdvalet får bra betyg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s