Vårdtåget i Örebro

Har precis lämnat Vårdtågets debatt på Conventum i Örebro. Vårdförbundet hade bjudit in olika politiska företrädare till diskussion om säkerhet i vården, men många andra frågor kom också upp till diskussion. Hur ska politiken säkerställa att vården är säker och håller en hög kvaliteé. Det fanns en stor samsyn att dessa frågor är viktiga och att de behöver prioriteras högre i både den kommunala vården och inom hälso och sjukvård. Hur man ska nå dit fanns det dock delade meningar om.

Alla partier är eniga om att vården ska var offentligt finansierad, men det finns olika åsikter om hur den kan drivas. Vänsterpartiet tryckte hårt på att vården aldrig får bedrivas med vinst, oavsett hur bra kvalitée verksamheten skulle kunna ha. För mig som moderat är detta inte logiskt, kan vård bedrivas för samma kostnad med lika bra kvalitée på exempelvis en vårdcentral, finns inget problem med att verksamheten ger vinst. Vinsten investeras dessutom ofta i verksamheten vilket ofta ger en utveckling av kvalitéen.

Sammanfattningsvis en givande spännande eftermiddag med diskussion som skulle kunna pågå längre om klockan inte blivit mycket. Säkerhets och kvalitéetsfrågorna i hälso och sjukvård kommer att vara en viktig fråga lång tid framåt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s