Våga Vägra Vänstern

Linda Andersson argumenterar i sin blogg för varför man ska bli en VVV-are. Våga Vägra Vänstern eller som artiga Linda också lägger som förslag, Vänligen Vakna Vänstern. Hur ska vi kunna se en säkrning av pensioner och landet ekonomi om vänsterns kongressförslag ska införas. Vänsterpartiet har i helgen mot sin partiledning beslutat att verka för att A-kassan höjs till 90 %. Det kommer att leda till att arbetslinjen försvagas, människor kommer inte att tjäna tillräckligt på att arbeta. Det kommer att leda till att flera stannar längre i arbetslöshet.

Vidare tog de beslut att karensdagarna ska tas bort i både A-kassa och sjukförsäkring. Det får samma effekt, arbetslinjen försvagas. Att som grädde på moset dessutom besluta att man vill införa 6 timmars arbetsdag till alla gör att man blir riktigt orolig.

Hur ska en rödgrön regering med vänsterpartiet som som ett av partierna kunna garantera svenska folket en god ekonomi. Ska vi hamna i samma dike som Grekland med risk för konkurs av ett helt land. Jag hoppas att alla som ser vänsterns förslag tänker till vad det innebär. Det kommer att bli de svaga grupperna i samhället som drabbas om ekonomin försvagas. När länder hamnar i ekonomiska svårigheter blir det alltid ett stålbad att gå igenom, låt oss slippa detta. Låt ekonomin få utvecklas istället för pensionärernas skull och för alla andra som är beroende av välfungerande vård, skola och omsorg.

Press: DN

Blogg: Kent Persson; Mikael Persson; Fredrik Axelsson; Pär Gustafsson

En reaktion på ”Våga Vägra Vänstern

  1. Anders Nyman skriver:

    Rätta mig gärna om jag har fel men var det inte Ny Demokrati som regerade Grekland 2004-2009. Den information jag har om det partiet är att de ligger rätt långt åt höger. Det kanske inte passar in i bilden av ett socialistiskt Grekland i kris men det är ju så trevligt att få komplicera saker och ting 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s