Nu kommer de…..alla skattehöjningsförslag. del 2

Nu har de röda varit ute och demonstrerat , i år kan det kännas befogat även för socialdemokratin eftersom de inte själva sitter i regeringsställning.  Frågan är väl om de demonstrerar mot demokratin också , eftersom regeringen är tillsatt utifrån folkval. Socialdemokraterna vill i sina tal ta hand om orättvisorna igen och nu har de några idéer. De vill höja skatterna för dem som tjänar över 40000 kr per månad. Av den gruppen finns det en mycket liten grupp på 3,5 % som är rika.

Återstår då de som tjänar över 40000 kr per månad utan att vara rika, de flesta efter många års studier bakom sig. Har de belånat sig för att studera under många år, vilket är vad alla utan bakomliggande förmögenhet måste göra har de höga studielån att betala av på. Det kommer att innebära att det precis som det brukar vara under socialdemokratiskt styre, inte är lönsamt för dem som skaffa sig långa utbildningar. De som inte blir försörjda av sina föräldrar under studietiden kommer att förlora på långa studier. Är detta vad man menar med rättvisa, ska de som satsar på lång utbildning förlora på det. Hur ska vi få tillräckligt många ungdomar att våga satsa på att studera och ta lån om de ska förlora på det ekonomiskt i långa loppet.

Får vi en utveckling där de långa utbildningarna blir oattraktiva pga skattetrycket är för hårt på löner efter högre utbildningar kan det innebära att vårt lands utveckling på sikt blir lidande. En rättvis politik för mig innebär tvärtom att det finns möjlighet för ungdomar utan familjeförmögenhet att skaffa sig långa utbildningar och att det i långa loppet ska löna sig. Det är inte rättvist och det är inte bra för landets utveckling, om det bara är barn och ungdomar med rika föräldrar som ska ha råd att studera.

Press: DN

Blogg: Mina Moderata Karameller ; Norah4you´s Weblog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s