Veckans bloggdebatt….Integration

Veckans bloggdebatt hos Kent Persson handlar om integration.  Segregationen i ett samhälle bottnat till stor del i några olika problem, arbetslöshet och fattigdom. Arbetslöshet och fattigdom är också det som får ett samhälle att hårdna eftersom det ofta leder till brott och kriminalitet vilket gör att klyftorna mellan människor blir större. Att alla så långt det någonsin är möjligt ska ha ett arbete att gå till är viktigt för att hålla ihop ett samhälle, att skapa integration.  Ett arbete leder till ett socialt nätverk, självförsörjning och ett rikare liv. Därför är den väg som regeringen pekat ut, arbetslinjen så viktig. Det är också så att när man samtalar med nysvenskar om vad de själva ser som viktigast är just arbete vad man önskar sig.  Denna vecka kommer moderaterna i Örebro att gå ut till en massa människor i Vivalla för att samtala om vår politik, jag tror att vi kommer att få prata mycket om just arbete.

Våra arbetsplatser är den arenan där människor från olika bakgrund och människor i olika åldrar träffas och lär känna varandra. Jag har genom åren sett att just dessa möten på arbetsplatser många gånger leder till vänskap mellan personer som annars aldrig skulle träffats eller lärt känna varandra. På en arbetsplats hinnar man lära känna människor djupare och ser inte bara utseende och alla ytliga attribut, det är viktigt för att skaffa sig nya vänner.

En sund integrationspolitik bygger på att människor kommer i arbete. Att ha ett arbete innebär att man kommer över fattigdomsgränsen, vilket innebär att ockå brottsstatistiken kommer att gå ned. Det har varit förnedrande för många nysvenskar att inte få vara med i samhället och finnas med i gemenskapen på våra arbetsplatser och att tvingas leva i fattigdom. Det finns mycket få människor som vill ha passiva bidragsystem istället för ett eget arbete, därför måste vår politik hela tiden vara intälld på att ge kompetens och möjlighet för människor som leder till riktiga jobb.  I ett rättvist samhälle ska människor kunna få möjlighet att arbeta inte bara de somvarit bosatta i landet i generationer, i ett rättvist samhälle har alla möjlighet till arbete. Det leder till en bra integration och ett samhälle där vi håller ihop istället för att vara uppdelade i olika grupper.

Press: DN

Bloggar: Liberal i Timrå

5 reaktioner på ”Veckans bloggdebatt….Integration

  1. gammelmoderaten skriver:

    ”En sund integrationspolitik bygger på att människor kommer i arbete”

    Med tanke på den invandringspolitik ni för så finns det bara ett sätt att genomföra detta. Lägsta löner och bidrag måste sänkas till den nivån som motsvarar produktiviteten hos de grupper av ”nya svenskar” som flyttat hit i en eskalerande omfattning de senaste decennierna.

    Är du och dina partikamrater beredda att göra detta? Knappast … ni blundar, håller för öronen och fortsätter sjunga massinvandringens lov …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s