Veckans krönika….tankar efter en rikskonferens

Moderaternas rikskonferens avslutades igår. Rekordmånga deltagare från hela landet och en toppenstämmning. Kampanjglädjen gick inte att ta miste på, vi vill fortsätta att vara i regeringsställning. Inte bara det, vi vill vara i regeringställning i våra kommuner och våra landsting. Arbetslinjen var ett tydligt budskap på konferensen. Arbetslinjen är det ända som håller om vi vill fortsätta att vara ett framgångsrikt land med säkra trygghetssystem. Trots att vi haft den djupaste lågkonjukturen sen 1930-talet har vi också relativt låg arbetslöshet. Det är dessutom så att 120000 personer fler är i arbete nu än då alliansregeringen tog över. Att så många som möjligt är med och bidrar till allas vår försörjning efter förmåga är ända chansen för att vi i framtiden ska säkra vård, skola och omsorg. Att även om man har nedsatt arbetsförmåga kunna arbeta deltid är för många viktigt och här bidrar rehabiliteringsgarantin till att man får det stöd man behöver. Det ger de enskilda bättre livsvillkor än den tidigare strategin där 140 personer om dagen strax före valet förtidpensionerades. Att leva på förtidspension från unga år gör att man tvingas till att få en låg livsinkomst. Arbetslinjen med jobbskatteavdragen kommer att vara en förutsättning för att säkra pensionerna. När svenska folket inser detta kommer de procent som de röda nu leder med över alliansen i SIFO-mätningen att ätas upp.

Om vi ska lyckas ha ett samhälle där alla ingår och inte ett tudelat samhälle behöver vi arbetslinjen. Det är det dessutom det bästa sättet för människor att ta ansvar, att få sociala kontakter och att växa som människor. Alla insatser för arbetslösa måste ha målbilden att man ska komma i arbete igen. Det var en viktig fråga för socialdemokratin förr i tiden och en hederssak, nu har de tyvärr gått bort sig….

Moderaterna har under denna mandattid visat att de är regeringsdugliga tillsammans med de andra allianspartierna. För mig är arbetslinjen en stor del i den regeringsdugligheten.

Bloggar: Fredrik Axelsson, Dick Bengtsson, Kent Persson

Press: NA, DN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s