Satsningar på flerbarnstillägg, sommarskolor och sommarjobb

Knapps har vi hunnit smälta det glada beskedet från igår om att Örebro får läkarutbildning förrän nästa glada nyhet kommer inom skolområdet. Alliansens partiledare presenterar idag ökade satningar på barn och ungdomar i tre delar. Dels en satning på höjt flerbarnstillägg till barnfamiljer på 700 miljoner kr. Dels en särskild sommarjobbssatning på 100 miljoner och en förstärkt satsning på sommarskolor med 20 miljoner kr för dem som inte klarat gymnasiebehörigheten från grundskolan. Detta innebär att satsningen på sommarskolor blir 60 miljoner per år. Förra året satsades 40 miloner kr på sommarskolor och vi kunde se effekter av dessa satningar i Örebro Kommun. Vår ambition att alla elever ska klara målet godkänt från grundskolan men vi har inte lyckats här och alla olika satsningar för att förbättra måluppfyllelsen är mycket viktiga. Vi såg förra året att en del av dem som inte klarade godkänt i alla ämnen från grundskolan kunde via sommarskolan nå det målet.

Press: DN

Bloggar: Mats Gerdau; Roger Haddad

3 reaktioner på ”Satsningar på flerbarnstillägg, sommarskolor och sommarjobb

  1. gammelmoderaten skriver:

    ”En satning på höjt flerbarnstillägg till barnfamiljer på 700 miljoner kr”

    Jaha, så moderaterna har nu gått från det ”nya arbetarpartiet” till det ”nya bidragspartiet”. Det är möjligt att det är ett socialdemokratiskt bidragssamhälle väljarna vill ha, men jag tror i så fall att de föredrar originalet.

    Istället för att öka bidragen till de familjer som skaffar fler barn än de kan ta ansvar för vore det väl rimligare att ersätta alla barnbidrag med skatteavdrag? Problemet med det är väl att familjen då måste ha en inkomst och att den tilltänkta målgruppen av nysvenska storfamiljer då faller bort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s