Idrottsprogrammet på Virginska skolan i Örebro blir kvar

 

Idrottsprogrammet på Virginska skolan kommer att finnas kvar även efter den kommande gymnasiereformen, men kommer att omformas. Innehållet är inte klart, utan styrs utifrån de ramar som Skolverket lägger fast senare i år.

Idrottsprogrammet är ett av de program inom gymnasieskolan som är mest framgångsrikt. Från starten 2003 då man startade med 30 elever, har man haft en ständigt ökad ström av elever och antalet som går på Idrottsprogrammet till hösten kommer nästan att vara 300.

Idrottsprogrammet kommer dessutom att  bli modellprogram och motor vad gäller att jobba med verksamhetsutveckling i gymnasieskolan. 

Rektor och lärarna är inne i slutfasen av att skapa en programförklaring som som tydliggör uppdraget och bärande ideér är:

Elevernas inflytande och delaktighet, integration, det flexibla och entreprenöriella lärandet och nödvändigheten av att skapa en skola som innebär att eleverna upplever att de befinner sig i ett meningsfullt sammanhang . Idrottprogrammet har verkligen satt ner foten och har ett nytt spännande tänk som verkligen kan leda till skolutveckling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s